Veel glijpartijen bij natte eerste vrije training F1

MONZA – Van de twintig Formule 1-coureurs slaagde er vrijdagochtend bijna niemand in om zijn auto op de kletsnatte baan van Monza te houden. De eerste vrije training ter voorbereiding op de Grote Prijs van Italië bleek er eentje met veel regen en een kletsnatte baan te zijn.

Albon, teamgenoot van Max Verstappen, zette met 1.29,025 de vijfde tijd neer, Verstappen gaf ruim een seconde toe op de Thai (1.30,100). De sessie werd door alle glijpartijen en crashes drie keer stilgelegd. Sergio Pérez maakte de meeste schade. De Mexicaan reed zijn Racing Point in de vernieling toen hij de controle over het stuur verloor en de wagen hardhandig met de bandenstapel in aanraking kwam. Ook voor een glijpartij van de Finse coureur Kimi Räikkönen in de Alfa Romeo gingen de rode vlaggen uit.

Meteorologen verwachten dat het zondagmiddag tijdens de race ook flink gaat regenen. Het staat al vast dat Verstappen achteraan moet starten. Hij krijgt een gridstraf vanwege een motorwissel.

Open chat
1
(Alleen beschikbaar voor whatsapp berichten!) Sport in Groningen Whatsapp! Stuur ons een tip, nieuwsbericht, verslag of foto via whatsapp!
Klik op onderstaande button om een bericht te sturen!
Een e-mailbericht sturen mag natuurlijk ook: info@sportingroningen.nl
Powered by
%d bloggers liken dit: