Verstappen blij met meer power in nieuwe Honda motor

6 september 2019 Uit Door Sportredactie

Max Verstappen krijgt dit weekend zijn nieuwe Honda motor ingebouwd. De Limburger moet bij de Grand Prix van Italië wel een gridstraf slikken maar is zeer blij met de motor want daardoor heeft hij meer power.

Stap vooruit

“Dit moet wel een stap vooruit zijn, voor ons. Qua vermogen gaat deze motor ons wat dichter bij Mercedes brengen, al blijft op dat gebied het gat met Ferrari dichten nog een lastig verhaal”, zegt de 21-jarige Verstappen vrijdag tegen de media.

“Maar het is in ieder geval weer een stap voorwaarts. Een van de grotere stappen die we tot nu toe genomen hebben, qua vermogen. De grootste sinds de samenwerking met Honda, denk ik zelfs wel.”

Vijfde plaats in Monza

Omdat Verstappen achteraan moet beginnen zondag zijn er geen kansen op een podiumplaats waarschijnlijk. Toch denkt Verstappen dat een vijfde plaats realistisch en mogelijk zou moeten zijn.

De eerste vrije training op Monza is vrijdag om 11.00 uur, gevolgd door de tweede oefensessie om 15.00 uur. Zaterdag volgen de derde training (12.00 uur) en kwalificatie (15.00 uur) en de race begint zondag om 15.10 uur.

Dit bericht is geplaatst en te lezen via de RSS van Sport in Nederland