Verstappen hoopt met RB16B gat met Mercedes te dichten

Verstappen hoopt met RB16B gat met Mercedes te dichten

23 februari 2021 Uit Door Sportredactie

FORMULE 1 – Hij oogt hetzelfde maar toch is die anders. Zo presenteerde Red Bull Racing de bolide waarmee Max Verstappen in 2021 een gooi naar de wereldtitel moet gaan doen.

RB16B dezelfde auto maar toch net iets anders

Je ziet het verschil met de RB16 bijna niet maar tocht is de RB16B net iets anders dan het vorige seizoen. Daarom draagt de 2021-versie niet de naam RB17, maar gewoon RB16B. De auto is voor bijna 2/3 een kopie van de auto van het vorig seizoen, laat Red Bull teambaas Christian Horner weten.

Volgens Formule 1 kenners is er veel tijd in geïnvesteerd om de achterkant van de auto stabieler te maken. Dit met de redenen dat de coureurs de bolide beter in bedwang kunnen houden in de bochten zodat ze hier meer snelheid kunnen maken. Naast dit verschil moet ook een nieuwe vloer winst opleveren. Deze is namelijk nog meer aerodynamisch gemaakt.

Seizoenstart in Bahrein

Het Formule 1 seizoen gaat op 28 maart van start in Bahrein. Waarna op 18 april Italië zal worden aangedaan voor een race op Emilia-Romagna. Bekijk hier de volledige kalender voor 2021.

Gratis live naar sportwedstrijden kijken!

HET SPORTNIEUWS/SPORT IN GRONINGEN – Meestal kijken sportliefhebbers alle wedstrijden via een betaalde sportkanaal op tv of internet. Een kostbare oplossing! Gelukkig is er een goed alternatief, namelijk een gratis ‘livestreams’. Via zo’n gratis livestream kan je met een internet verbinding op je pc, laptop, mobiele telefoon of je smart tv gratis sportwedstrijden kijken. Zo kan je bijvoorbeeld gratis kijken naar formule 1, 2 en 3 races, MotoGP, Darten, Volleybal, Handbal, Eredivisie, Eerste Divisie, Champions League, Europa League, Nations League, EK en WK voetbalwedstrijden, Wielrennen, Veldrijden, Tennis, MXGP en MX2 Motocross maar natuurlijk ook heel veel andere sporten. De kwaliteit van de uitzendingen is meestal erg goed! Dus een prima gratis alternatief om naar sportwedstrijden te kijken!

Streamtips!

Hier de beste linkjes naar pagina’s waar je meestal gratis alle sportwedstrijden kan kijken! Het Sportnieuws en Sport in Groningen hebben meestal hele goede linkjes naar live sportwedstrijden. Sites die ook prima stream linkjes hebben zijn o.a. Live TV, Hesgoal, Sport365, TizCycling, Firstrowsports, Sportstreamings, Livesoccer tv, Streamhunter en Cricfree.

Volg ons ook op twitter en facebook of neem een kijkje op de algemene voetbalpagina!

Share this...