Video: ‘Chelsea en Ajax sluiten deal van 45 miljoen over Ziyech’

Video: ‘Chelsea en Ajax sluiten deal van 45 miljoen over Ziyech’

12 februari 2020 0 Door Sportredactie

AMSTERDAM – Hakim Ziyech is bezig aan zijn laatste maanden in dienst van Ajax. De middenvelder verkast de komende zomer voor een transferbedrag van 45 miljoen euro naar Chelsea.

Ziyech heeft in Londen nog geen contract getekend. Dus er liggen nog kansen voor andere clubs om toe te slaan. Toch ziet het er naar uit dat de Marokkaanse voetballer kiest voor een vervolg van zijn carrière in de Premier League.

De in Dronten geboren voetballer kwam in de zomer van 2016 bij Ajax terecht. De Amsterdammers kochten hem van FC Twente. Daarvoor kwam hij uit voor SC Heerenveen. Hij kwam in zijn jeugdjaren uit voor het Nederlands elftal onder 19, onder 20 en onder 21, maar koos in 2015 voor de nationale ploeg van Marokko. Inmiddels heeft hij 34 interlands en 14 doelpunten achter zijn naam staan en was hij ook op het WK in Rusland actief.

Maar hij schitterde vooral in de Champions League met Ajax en maakte daar zijn naam in heel Europa. Ziyech schitterde in alle topwedstrijden tegen Bayern München, Juventus, Real Madrid en Tottenham Hotspur. Maar hij was ook sensationeel goed tegen Chelsea eerder dit seizoen.

Livestreams: Sportstream24.nl

Meer gratis livestreams!!

Volg ons ook op twitter!