Wielervakbond CPA over Binckbank Tour: “Renners riskeren hun levens”

De wielerbond CPA heeft onder leiding van Gianni Bungo laten weten dat de Binckbank Tour de naam ‘World Tour koers’ verdiend. Bungo is duidelijk: “Renners riskeren hun levens”.

World Tour

De Belgische renner Bjorg Lambrecht overleed anderhalve week geleden aan de gevolgen van een zware val in de 3e etappe van de Ronde van Polen. Die pijn is volgens CPA nog voelbaar in het peloton, maar tot goede voorwaarden omtrent de veiligheid heeft dat in de BinckBank Tour nog niet geleid, meent de bond.

“De koers heeft bewezen niet thuis te horen in de World Tour. De veiligheid in de koers is problematisch. Het begint al met het parcours. Renners klagen over de smalle straatjes, de ongemarkeerde obstakels, de plotselinge bochten en de gaten in de grond in de buurt van de finish. Het is bovendien nog veel gevaarlijker met slecht weer, dat in augustus vaak voorkomt.”

Hindernisbaan

CPA heeft de klachten gemeld bij de raceleiding en bij de UCI, de internationale wielerunie. “Eindelijk komt een delegatie van UCI vandaag kijken”, zegt CPA-voorzitter Gianni Bugno. “Het parcours lijkt wel een hindernisbaan. Wie heeft dit toegestaan? Het is onacceptabel. We zijn niet geïnteresseerd in boetes aan de organisatie. Renners riskeren hun levens omdat de organisator niet aan de veiligheidsnorm voldoet. Een wielerwedstrijd die zo is georganiseerd, kan geen deel uitmaken van de World Tour-kalender.”

Dit bericht is geplaatst en te lezen via de RSS van Sport in Nederland

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
1
(Alleen beschikbaar voor whatsapp berichten!) Sport in Groningen Whatsapp! Stuur ons een tip, nieuwsbericht, verslag of foto via whatsapp!
Klik op onderstaande button om een bericht te sturen!
Een e-mailbericht sturen mag natuurlijk ook: info@sportingroningen.nl
Powered by
%d bloggers liken dit: